Stadsverwarming spoelen


Stadsverwarming spoelen

Stadsverwarming spoelen is dat nodig dan? Een stadsverwarming systeem behoeft geen onderhoud, dat is de gedachte die vele huiseigenaren hebben als het op stadsverwarming aankomt. Maar een stadsverwarming installatie is verre van schoon en veel installaties worden slecht warm.

Ruim 80% van de stadsverwarming installaties is zo lek als een mandje

stadsverwarming spoelen

Klik voor vergroting

Door deze lekkages in de binneninstallatie heeft zuurstof in het systeem vrij spel. De stadsverwarmingsinstallatie buiten de woning wordt regelmatig geopend voor werkzaamheden en bij hevige lekkages stroomt er zand in het systeem. Zuurstof en water in een systeem met stalen buizen en radiatoren of vloerverwarming is onderhevig aan roestvorming. Net als bij een CV systeem slaat deze roest neer onder in de radiatoren en de vloerverwarmingsbuizen waardoor het systeem niet meer goed warm wordt.

Een stadsverwarming systeem is als het goed is nauwkeurig ingeregeld om te voorkomen dat er een te hoge doorstroom plaatsvind over het CV systeem. Dit betekend dat de radiatorkranen zijn voorzien van een voorinstelling met een kleine doorlaat. De doorlaat van radiatorkranen en voetventielen kan door vervuiling flink vernauwen met warmte klachten tot gevolg.

Tarieven Radiatoren Tarieven vloerverwarming
stadsverwarming filter

Troep in het stadsverwarmingsfilter verstopt de binneninstallatie

stadsverwarming verstoptFijne stadsverwarming sludge in de binneninstallatie
stadsverwarming alternatief

Zeer zware vervuiling in de stadsverwarmingsunit verstopt de binneninstallatie

stadsverwarming afsluitenZeer veel vervuiling uit het stadsverwarming filter

De hier boven getoonde vervuiling is geen vervuiling waar u als woningeigenaar iets aan kunt doen. De vervuiling die u ziet is afkomstig uit het stadsverwarmingsnet zelf en met name in Almere Noorderplassen en Almere poort is dit een groot probleem.

De stadsverwarming in deze wijken wordt regelmatig uitgebreid om nieuwe woningen op aan te sluiten waardoor er grote hoeveelheden vuil in het systeem terecht komen. Het vuil wordt opgevangen in het filter van de stadsverwarmingsunit en zorgt voor een blokkade waardoor de installatie niet meer warm wordt. De stadsverwarming leverancier maakt het filter schoon maar daarmee is het probleem maar deels verholpen want het filter houd alleen de grove deeltjes vast en alle overige deeltjes komen in uw eigen installatie terecht.

Het gevolg hiervan is dat de voorinstelbare radiatorkranen verstopt raken, er zich vuil in de radiatoren of de vloerverwarming gaat nestelen met grote gevolgen.

Stadsverwarming spoelen is dan de oplossing

Met het spoelen van de binneninstallatie wordt vuil los-gespoeld. Na het spoelen is het belangrijk dat er in de aanvoer van de stadsverwarming een magneetfilter wordt geïnstalleerd. Het Fernox TF1 filter is een zwaar magneetfilter en bestand tegen de hoge temperaturen die stadsverwarming in de winter heeft. Door de hydrocycloon-werking van het filter wordt ook niet magnetisch vuil zo als zand opgevangen.Nog beter is het om de binneninstallatie te scheiden van het stadsverwarmingssysteem door middel van een platenwisselaar. Het is dan ook mogelijk om de binneninstallatie beter schoon te houden omdat er dan een beschermingsvloeistof in het cv-systeem kan circuleren. Aan de kant van de binneninstallatie komt dan een energiezuinige A label pomp en aan de kant van de stadsverwarming set komt een RTL ventiel dat er ook nog eens voor zorgt dat de stadsverwarmingsinstallatie energiezuiniger gaat functioneren, een soort menginjectiesysteem.Bekijk de tarieven voor stadsverwarming spoelen

Als u het nog beter wilt doen dan laat u de stadsverwarming compleet afsluiten en gaat u voor een alternatief dat zeker minder duur is en een hoger comfort geeft. Zeker nu de overheid zeer hoge subsidies verstrekt is het zeer de moeite om u eens te verdiepen in de alternatieven voor stadsverwarming.

Meer informatie? Bel 036-5296721