A label pomp


A label pomp en Magnetiet

Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen, energiebesparing is een hot item deze dagen. Vandaar ook dat er geen plaats meer is voor standaard cv circulatie en vloerverwarming pompen. Een beetje CV ketel of vloerverwarming verdeler is tegenwoordig voorzien van een Energiezuinige A label pomp en dit is in nieuwe installaties zelfs wettelijk verplicht. Mooi 75% besparen op stroom! maar de werkelijkheid is een stuk minder mooi.

De Energiezuinige A label pomp wordt bedreigd

A label pompBedreigd zult u denken maar hoe dan? De hoogefficiënte A label pomp met ECM-technologie en permanentmagneetmotor realiseert een forse verlaging (tot 75%!) van het stroomverbruik, maar de naam zegt het al magneetmotor. CV water is echter vaak verre van schoon en magnetische ijzerdeeltjes zijn een bekend verschijnsel. De rotor in de nieuwe generatie pompen met ECM-technologie is permanent magnetisch. Het gevolg: permanente afzetting en aangroei van magnetiet op de rotor met als gevolg een toenemend stroomverbruik en kans op onherstelbare schade.

Grote kans dat uw nieuwe energiezuinige CV ketel of vloerverwarmingsverdeler al snel 30% meer stroom verbruikt dan de bedoeling is. Daarnaast bestaat het risico dat de A label pomp vervroegd kapot gaat als gevolg van ernstige vervuiling.

Bij een energiezuinige A label pomp is een CV magneet filter geen optie maar een musthave.

Gerenommeerde CV ketel fabrikanten zoals Nefit, Bosch, Remeha en Intergas onderstrepen het belang van een dergelijk filter, en raden ook het spoelen van het verwarmingssysteem aan. Sterker nog wilt u aanspraak maken op de fabrieksgarantie dan moet u spoelen.

In Nederland is het spoelen van het systeem en het installeren van een filter helaas nog geen standaard, in vele landen om om ons heen weet men niet beter. Bij aanschaf en installatie van een nieuwe CV ketel is het dus van belang om te spoelen en een filter te installeren. Laat u dus niet misleiden door verkooppraatjes als dat is geldklopperij en overbodig. Bied een installateur van CV ketels geen mogelijkheid om te spoelen, dan dient u zich af te vragen of u wel met de juiste persoon in zee gaat? Wilt u goedkoop een keteltje of een ketel van een installateur die gaat voor kwaliteit en achter het product staat? De keuze is aan u.

Vragen? Bel 0365296721